Dubai

Jaké je to nejkrásnější, nebo nejkouzelnější město a místo ve městě na světě? Například naše Praha a Karlův most? Myslím, že mačkat se s lidmi na mostě není zrovna moc kouzelné. Romantická Paříž a její slavná Eiffelova věž? 

Nic pro někoho kdo je osamocený, nebo má strach z výšek. Co takový velkolepý New York? Takových měst bychom si zde mohli vyjmenovat miliony, ale navrhnu vám Dubai. Prý z arabštiny lze Dubai přeložit jako místo srazu. Představme si všichni onen obrázek, který jistě mnozí známe, v němž je Dubai z roku 1991 a pod ním hned fotografie ze stejného místa  roku 2013.

Dubai

Taková rychlá proměna, že? Zde nás ze všech stran balamutí tím, jak celé AE bohatnou na ropě a na cestovním ruchu. Prosím nevěřte hned všemu i taková Dubai má svůj stále stoupající státní dluh, avšak i přes něj se neustále staví nové a velkolepé budovy. Pokud zde máte strach z nějakého islámu, tak prosím strach zanechte doma. Na veřejnosti samozřejmě nesmíte projevovat tolik náklonnosti, jako v jiných zemích. Ohledně vztahů je dobré se chovat přátelsky. To, co si nemůžete dovolit venku si vždy vynahradíte doma. Myslím, že takové vztahy jsou daleko pevnější. Můžete vidět všechny krásy kouzelného města, ale také máte možnost narazit na část lidí, kteří přes všechnu pomoc nebudou chodit do práce a nebudou se přizpůsobovat. Jedná se o narkomany, alkoholiky a jiné nepřizpůsobivé. Dále, nějaká imigrační krize? Dubai jim postaví tábor mimo město a svůj lid ochrání, protože ví koho si dovnitř pouští. Takové přísné kontroly jako jsou v AE by měly být i u nás. Samozřejmě mnohé z toho, co můžeme vidět v jednom městě, které je ukryté v poušti, lze mít i zde. Stačí změnit politiku a myšlení každého jedince. To je ovšem příběh až možná po deseti generacích. "Včerejšek je ten tam, zítřek ten nám není znám, ale dnešek to je dar." Stačí mít krásnou představivost a každý váš den může být kouzelný, ať se nacházíte na místě srazu, nebo u vás v obývacím pokoji.

Josef Samek 2016

Autor: Thomas Aligher | neděle 7.8.2016 10:00 | karma článku: 9,65 | přečteno: 324x
  • Další články autora

Thomas Aligher

Máte v rodině talent?

6.4.2024 v 14:47 | Karma: 0

Thomas Aligher

Královna bílého srdce...

28.2.2023 v 15:28 | Karma: 0

Thomas Aligher

Káčo, ještě prosím lítej!

5.11.2021 v 17:37 | Karma: 3,63

Thomas Aligher

EL-DÉ-EN

18.1.2020 v 15:53 | Karma: 2,80