Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Slavnost-menu

11. 02. 2016 8:30:00
Milé dámy,dnes bych vám chtěla ukázat jak snadno a relativně rychle jde udělat slavnostní menu,od předkrmu až po dezert.

Předkrm-rajčata plněná lučinou a nivou

Suroviny-8 rajča, 100 g.lučiny(žervé), 60 g.nivy, smetana na rozředění, olej, pažitku, sůl

Postup-Rajčata opláchneme a osušíme.Horní část odřízneme a vydlabeme dužinu.Vnitřky rajčat mírně potřeme olejem a osolíme.Nivu rozetřeme s lučinou a trochou smetany aby nám vznikla jemná hmota.Rozdělíme do předem připravených rajčat,posypeme na jemno nasekanou pažitkou(můžeme dát i dovnitř) a přiklopíme odkrojenou horní částí.Podáváme s bagetou.

Polévka-jemná brokolicová

Na polévku potřebujeme jen brokolici a sůl(vegetu)

-Brokolici si očistíme nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody.Vody dáme jen tolik aby byla brokolice potopená.Až změkne polévku rozmixujeme.Pokud vám příjde,že polévku máte moc hustou stačí přidat vodu a nechat ji ještě chvíli povařit.Dochutíme.Podáváme s osmaženými krutony,nebo se zakysenou smetanou

Hlavní chod-plněná kuřecí prsa

Ingredience-kuřecí prsa,anglická slanina.sušená rajčata,mozzarella,sůl,per,olej

Postup-kuřecí prsa rozklepeme,osolíme a opeříme.Ne prsa poklademe plátky mozzarelly a sušená rajčata.Zamotáme,obalíme do anglické slaniny a spojíme párátkem.Ne pánvi rorehřejeme trochu oleje a opečeme roládky ze všech stran.Dopečeme v rozehřáté troubě cca15min.

-Podáváme se šťouchaným bramborem

Dezert-vídeňský zákusek

Těsto- 4 vejce, 250 g cukru, 200 ml.oleje, 200 ml.mléka, 300 g pol.mouky, 1/2 pr.do peč.

Krém 1- 1 l.pom.džusu, 80 g solamyl

Krém 2- 300 ml.mléka, 1 van.pudink, 125 g cukru moučka

Na ozdobení- 1 bal.cukrářských piškot, 300 ml.pom.džusu, 5 lžic rumu(kdo chce může dát půl na půl,to dělám já) 1 čok.poleva

Postup- Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny.Vmícháme olej a mléko,vše promícháme.Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.Vzniklé těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem.Pečeme v rozehřáté troubě na 180C° cca 20min.

-Džus a solamyl svaříme za stálého míchání do husté kaše.Ještě teplé nalijeme na vychladlí piškot.

-Svaříme mléko s pudinkem(klasický pudink),necháme schladnout do pokojové teploty.Zvlášť našleháme máslo s cukrem.Do másla po částech vmícháváme vychladlí pudink.Krém naneseme na krém z pudinku,který musí být ztuhlí.

-Navrch klademe cukrářské piškoty namočené ve směsi džusu a rumu.přestříkáme rozehřátou čokoládou.

Přeji dobrou chuť

Vaše Borůvka

Autor: Fénix Rádio | čtvrtek 11.2.2016 8:30 | karma článku: 8.73 | přečteno: 249x

Další články blogera

Fénix Rádio

Lidské chyby

“Chybovat je lidské, odpouštět božské“ Každý z nás chybuje a nezáleží na barvě naší pleti, na věku, profesi či značce našeho automobilu. Denně se dopouštíme stovky a tisíce chyb. Malých nepodstatných chybiček či fatálních selhání,

4.4.2017 v 13:15 | Karma článku: 10.87 | Přečteno: 292 |

Fénix Rádio

Náš Český poklad Aťka

Určitě taky míváte chuť se vrátit zpátky. Já bych rád zase zažil nedělní ráno, když mi kolem osmé hodiny udělala maminka kakao, připravila rohlík s máslem a oznámila: "Jdu vařit a ty si pust televizi, bude tam Studio Kamarád".

20.3.2017 v 16:45 | Karma článku: 14.17 | Přečteno: 324 |

Fénix Rádio

Aťka Janoušková slaví narozeniny

Vzpomínám si, že jako malý kluk jsem byl velkým milovníkem animovaných pohádek, a každé víkendové ráno jsem proto zasvětil sledování televize.

16.3.2017 v 9:00 | Karma článku: 20.57 | Přečteno: 571 |

Fénix Rádio

Josef Lada

Milí čtenáři, když jsem se dnes probudil a chvíli jen tak zasněně koukal do stropních obkladů, začaly se mi v hlavě množit myšlenky týkající se pohádek (nejspíš na mě začíná působit vánoční atmosféra).

17.12.2016 v 11:15 | Karma článku: 20.93 | Přečteno: 470 | Diskuse

Další články z rubriky Ona

Hana Bočková

Babí léto

" Rosa o pavučinu zazvonila. Usmál ses. Pěkné je to. Vášnivě jsem Tě políbila, netušíc, že přichází babí léto. "

18.10.2017 v 20:07 | Karma článku: 5.77 | Přečteno: 97 | Diskuse

Ivana Dianová

Nevolím

Nevolím, nevolila jsem a nikdy volit nehodlám. Jak by řekl můj otec: "A dyť je to furt do blba!" Což je...

17.10.2017 v 21:34 | Karma článku: 18.51 | Přečteno: 996 | Diskuse

Hana Bočková

Malý fejeton pro pátek třináctého

...hlavou jí proběhla maminčina věta, kdy jako žákyně 2. A základní devítileté školy, začínala svou kariéru...

13.10.2017 v 13:10 | Karma článku: 15.34 | Přečteno: 509 | Diskuse

Daniela Bulířová

Nebojte se říct si o to, co chcete.

Někdy se můžeme cítit zranění. Smutní, uplakaní, nešťastní. Někdy se nám život pod rukama roztříští na milion kousků jako křišťálová sklenka nedopatřením shozená z okraje stolu.

12.10.2017 v 22:17 | Karma článku: 7.77 | Přečteno: 278 | Diskuse

Andrea Hynková

Kalhotky s ježečkama

V šest ráno mi to úplně nemyslí. Jak jinak si vysvětlit, že se po tmě v pouzdrové sukni snažím dostat do pozice bojovníka. Lem sukně mi leze někam pod prsa a jediné s čím jako bojovník zápasím je balanc.

12.10.2017 v 14:00 | Karma článku: 32.54 | Přečteno: 2198 | Diskuse
Počet článků 130 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 747

Tento blog, je vstřícnou spoluprací mezi Fénix rádiem a blogem idnes.cz Vyzkoušejte naše vysílání a bavte se při čtení skvělých článků na idnes.cz

http://fenixnews.cz/

http://fenixradio.net/

http://fenixradio.cz/



Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.