Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zálety s Jitkou ( Záboří )

Jitka Šebková se rozhodla udělat velký krok. Není ani herec, není ani moderátorka, ale miluje zajímavá a krásná místa stejně tak i cestování. Máte chuť vyrazit někam, kde se bude nádherně cítit i vaše rodina?

Nasedáme do auta a celý štáb nejprve kontroluje, zda veškerá technika je na svém místě. Jitka má první obavu, že nebude umět text a nebo bude před kamerou vypadat jako nováček, který tam vůbec nepatří. Není studovaná v herectví ani jako moderátor, ale její hlavní předností zůstává fakt, že je obyčejnou matkou dospělých synů a při svém zaměstnání řidičky autobusu ještě dokáže vyrazit s kůží na trh. 

Zálety s Jitkou ( Záboří )

Mrknutím oka jsme mimo Prahu a jihočeské vesničky se pomalu ukazují jedna vedle druhé a k tomu všemu nádherná příroda. Projíždíme lesem velmi úzkou silnicí a protijedoucí automobil nám utrhne zpětné zrcátko u řidiče. Nastává malé zdržení, protože je nutné vše pečlivě sepsat a pan řidič druhého automobilu byl příjemný a zodpovědný a tedy neujel pryč, ale zastavil .

Zrcátko je prozatím zalepeno a my se blížíme k Záboří u Blatné, jsme nadšeni, je to opravdu kouzelné prostředí. Jsme ubytováni u Marušky a Jardy Kůrkových, kteří se o nás starají jako o vlastní. Připadáme si trošku v pozici  hvězd, protože v jejich nádherném domečku máme opravdu luxusní servis. Náš příjezd byl jeden srpnový pátek večer kolem sedmé hodiny , čekala nás úžasná večeře a v sobotu velmi časně z rána to vše vypukne. Teď ještě sklenka dobrého vínka a piva a hurá na kutě. Pan režisér si ještě večer odskočil na návštěvu místního obecního úřadu, kde se mu dostalo vstřícného přivítání panem starostou Michalem Říšským a paní účetní Blankou Potůčkovou. Stačil s nimi natočit ještě podcast  a teď už opravdu hurá na kutě, prý budeme vstávat v pět hodin ráno. 

Ouha, poprvé kámen úrazu! Pan režisér vše změnil protože spinká jako v nebíčku a vůbec se mu nechce vstávat, z postele jej dostala až Maruška Kůrková zhruba v půl osmé s pozvánkou na výbornou snídani. Netrvalo dlouho a čekala nás báječná zákoutí. Záboří se pyšní krásným kostelem, kouzelnou návsí a také rybníkem Louže. 

Celé to pro mou maličkost bylo jako v Ráji. Nejspíš tu a tam ucítíte mou trému, ale pan režisér říkal, že je to celé jen opravdová zodpovědnost a že jsem úžasná. Nebylo však vše jen zalité sluncem, dokázala jsem i jeho pěkně rozpálit, ale nechal se také uchlácholit slovy, že se polepším. Nakonec jsem mu předvedla, že se ničeho nebojím, protože nás čekala také rozhledna, kam on okamžitě odmítl vstoupit, ale vzhledem k tomu, že vše pečlivě kontroluje, tak i on musel s kamerou na její vrchol. Tak nádherný výhled a přitom to byl nejrychleji zpracovaný záběr a víte proč? Protože náš rejža se zkrátka ve výškách necítí dobře. 

V Záboří mají moc šikovné děti, vždyť je tolik míst, kde jsou nevhodné graffiti kdežto tady je autobusová zastávka zkrátka příjemným místem. Abych se přiznala, tak nejdelší čas jsem byla v prostorách kolem místního kostela, prostě mi to nešlo a nešlo, ale nakonec se na mne můj Anděl strážný usmál a povedlo se. Po dobré práci jsem si užila gurmánský majstrštyk od Jardy Kůrky, který po dobu našeho natáčení doma vařil a opravdu přiznám jako ženská, že tak dokonalou svíčkovou s křehkým masíčkem a knedlíkem jsem ještě nejedla. Před odjezdem v sobotu večer nás čekalo kafíčko a zákusek s názvem mraky od Marušky. Čas tu běžel jako voda a já vám všem doporučuji Záboří k návštěvě s celou rodinou a už teď se těším na svou další cestu. S vámi všemi se budu těšit každý poslední den v měsíci při sledování nového dílu na Youtube : ZÁLETY S JITKOU 

Loučí se s vámi Jitka, která má ráda Zálety:-)

www.thomasaligher.com

 

Autor: Thomas Aligher | sobota 9.9.2023 10:00 | karma článku: 0 | přečteno: 26x
  • Další články autora

Thomas Aligher

Máte v rodině talent?

Kolem nás je tak obrovské množství dramatických kroužků, také volnočasových hereckých táborů a někdy opravdu za šílené částky placených kurzů. Máte v rodině talent? Udělejte víc než jen hraní na hraní...:-)

6.4.2024 v 14:47 | Karma: 0 | Přečteno: 0x | Pozvánky, akce

Thomas Aligher

Královna bílého srdce...

Ležíš právě teď na vozíku a vnímáš jen velkou spoustu světel na stropech všech míst. Žádná oblaka, žádné radosti života, jen věříš ve smysl, který to všechno možná dává. Náhle jsi nahatým skromným Adamem jenž věří...

28.2.2023 v 15:28 | Karma: 0 | Přečteno: 82x | Diskuse| Ona

Thomas Aligher

Káčo, ještě prosím lítej!

Pojďme spolu na stage, kde se připravuje víkendové vystoupení plné empatií, citů, lidskostí, ale také chyb a malých přešlapů. Zkusme společně otevřít svá srdce nehledat nedostatky, ale raději nabídnout pochopení a uznání.

5.11.2021 v 17:37 | Karma: 3,63 | Přečteno: 152x | Diskuse| Ona

Thomas Aligher

EL-DÉ-EN

Každý den neúprosně odpočítává čas,kdy mládí předá vládu silnějšímu stáří. Náhle přicházejí nezvané tvary, kterým se říká vrásky a v zrcadlech nás trošku děsí šedých vlasů stín.

18.1.2020 v 15:53 | Karma: 2,80 | Přečteno: 90x | Diskuse| Ostatní

Thomas Aligher

Správná dáma nic neodpustí!

Ahoj můj čtenáři! Říkají mi,Věruno...ale to je jenom manévrovací postoj těch ostatních hlupáků! Když vám poprvé podám ruku, tak mírně sklopím svá něžná víčka s fakticky značkovou řasenkou a řeknu : Věra Vařechová a zatím si tykat

14.6.2019 v 8:00 | Karma: 0 | Přečteno: 39x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Bystroň tvrdí, že balíčky od Ruska nedostal. Stěžuje si, že se stal obětí kampaně

27. dubna 2024  9:12,  aktualizováno  9:25

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň se ohradil proti článku magazínu Der Spiegel,...

Kanada přispěje české iniciativě na dělostřeleckou munici. Přidá i na drony

27. dubna 2024  8:55

Kanada poskytne další peníze na ukrajinskou výrobu dronů a na českou iniciativu, jejímž cílem je...

Rusové v noci ničili ukrajinskou infrastrukturu, znovu útočili i na Charkov

27. dubna 2024  8:05

Sledujeme online Rusko v noci na sobotu zaútočilo na energetickou strukturu Ukrajiny. Ve třech oblastech poškodili...

V Česku přibývá nakažených malárií, nemoc si lidé vozí z dovolené

27. dubna 2024  7:29

Po útlumu v době covidu-19 opět roste počet Čechů, kteří se v zahraničí nakazili malárií. Loni jich...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 141
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 753x
Každý den se může ukázat paprsek něčeho nového a zajímavého .

https://www.facebook.com/thomasaligher2023

 

 

 

Seznam rubrik