Slavnost-menu

Milé dámy,dnes bych vám chtěla ukázat jak snadno a relativně rychle jde udělat slavnostní menu,od předkrmu až po dezert.

Předkrm-rajčata plněná lučinou a nivou

Suroviny-8 rajča, 100 g.lučiny(žervé), 60 g.nivy, smetana na rozředění, olej, pažitku, sůl

Postup-Rajčata opláchneme a osušíme.Horní část odřízneme a vydlabeme dužinu.Vnitřky rajčat mírně potřeme olejem a osolíme.Nivu rozetřeme s lučinou a trochou smetany aby nám vznikla jemná hmota.Rozdělíme do předem připravených rajčat,posypeme na jemno nasekanou pažitkou(můžeme dát i dovnitř) a přiklopíme odkrojenou horní částí.Podáváme s bagetou.

Polévka-jemná brokolicová

Na polévku potřebujeme jen brokolici a sůl(vegetu)

-Brokolici si očistíme nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody.Vody dáme jen tolik aby byla brokolice potopená.Až změkne polévku rozmixujeme.Pokud vám příjde,že polévku máte moc hustou stačí přidat vodu a nechat ji ještě chvíli povařit.Dochutíme.Podáváme s osmaženými krutony,nebo se zakysenou smetanou

Hlavní chod-plněná kuřecí prsa

Ingredience-kuřecí prsa,anglická slanina.sušená rajčata,mozzarella,sůl,per,olej

Postup-kuřecí prsa rozklepeme,osolíme a opeříme.Ne prsa poklademe plátky mozzarelly a sušená rajčata.Zamotáme,obalíme do anglické slaniny a spojíme párátkem.Ne pánvi rorehřejeme trochu oleje a opečeme roládky ze všech stran.Dopečeme v rozehřáté troubě cca15min.

-Podáváme se šťouchaným bramborem

Dezert-vídeňský zákusek

Těsto- 4 vejce, 250 g cukru, 200 ml.oleje, 200 ml.mléka, 300 g pol.mouky, 1/2 pr.do peč.

Krém 1- 1 l.pom.džusu, 80 g solamyl

Krém 2- 300 ml.mléka, 1 van.pudink, 125 g cukru moučka

Na ozdobení- 1 bal.cukrářských piškot, 300 ml.pom.džusu, 5 lžic rumu(kdo chce může dát půl na půl,to dělám já) 1 čok.poleva

Postup- Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny.Vmícháme olej a mléko,vše promícháme.Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.Vzniklé těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem.Pečeme v rozehřáté troubě na 180C° cca 20min.

-Džus a solamyl svaříme za stálého míchání do husté kaše.Ještě teplé nalijeme na vychladlí piškot.

-Svaříme mléko s pudinkem(klasický pudink),necháme schladnout do pokojové teploty.Zvlášť našleháme máslo s cukrem.Do másla po částech vmícháváme vychladlí pudink.Krém naneseme na krém z pudinku,který musí být ztuhlí.

-Navrch klademe cukrářské piškoty namočené ve směsi džusu a rumu.přestříkáme rozehřátou čokoládou.

Přeji dobrou chuť

Vaše Borůvka

Autor: Thomas Aligher | čtvrtek 11.2.2016 8:30 | karma článku: 9,10 | přečteno: 258x
  • Další články autora

Thomas Aligher

Máte v rodině talent?

6.4.2024 v 14:47 | Karma: 0

Thomas Aligher

Královna bílého srdce...

28.2.2023 v 15:28 | Karma: 0

Thomas Aligher

Káčo, ještě prosím lítej!

5.11.2021 v 17:37 | Karma: 3,63

Thomas Aligher

EL-DÉ-EN

18.1.2020 v 15:53 | Karma: 2,80

Thomas Aligher

Odběr krve

11.6.2019 v 8:15 | Karma: 0

Thomas Aligher

Jak jsem čistil hlavu ( den 1.)

3.2.2018 v 12:45 | Karma: 11,57

Thomas Aligher

Ledový Sen

14.12.2017 v 12:12 | Karma: 7,23

Thomas Aligher

Mikulovský kraj

26.11.2017 v 14:40 | Karma: 14,00

Thomas Aligher

Lidské chyby

4.4.2017 v 13:15 | Karma: 16,18

Thomas Aligher

Náš Český poklad Aťka

20.3.2017 v 16:45 | Karma: 16,65

Thomas Aligher

Josef Lada

17.12.2016 v 11:15 | Karma: 22,49

Thomas Aligher

Advent a jeho tradice

29.11.2016 v 9:00 | Karma: 10,79

Thomas Aligher

Hana nebo Carmen?

24.10.2016 v 9:00 | Karma: 10,75

Thomas Aligher

Vltavo, Vltavo

14.10.2016 v 9:00 | Karma: 8,60

Thomas Aligher

Sny

10.10.2016 v 9:00 | Karma: 6,95

Thomas Aligher

Mládí nebo stáří

3.10.2016 v 9:35 | Karma: 16,40
  • Počet článků 141
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 753x
Každý den se může ukázat paprsek něčeho nového a zajímavého .

https://www.facebook.com/thomasaligher2023

 

 

 

Seznam rubrik