- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Předkrm-rajčata plněná lučinou a nivou
Suroviny-8 rajča, 100 g.lučiny(žervé), 60 g.nivy, smetana na rozředění, olej, pažitku, sůl
Postup-Rajčata opláchneme a osušíme.Horní část odřízneme a vydlabeme dužinu.Vnitřky rajčat mírně potřeme olejem a osolíme.Nivu rozetřeme s lučinou a trochou smetany aby nám vznikla jemná hmota.Rozdělíme do předem připravených rajčat,posypeme na jemno nasekanou pažitkou(můžeme dát i dovnitř) a přiklopíme odkrojenou horní částí.Podáváme s bagetou.
Polévka-jemná brokolicová
Na polévku potřebujeme jen brokolici a sůl(vegetu)
-Brokolici si očistíme nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody.Vody dáme jen tolik aby byla brokolice potopená.Až změkne polévku rozmixujeme.Pokud vám příjde,že polévku máte moc hustou stačí přidat vodu a nechat ji ještě chvíli povařit.Dochutíme.Podáváme s osmaženými krutony,nebo se zakysenou smetanou
Hlavní chod-plněná kuřecí prsa
Ingredience-kuřecí prsa,anglická slanina.sušená rajčata,mozzarella,sůl,per,olej
Postup-kuřecí prsa rozklepeme,osolíme a opeříme.Ne prsa poklademe plátky mozzarelly a sušená rajčata.Zamotáme,obalíme do anglické slaniny a spojíme párátkem.Ne pánvi rorehřejeme trochu oleje a opečeme roládky ze všech stran.Dopečeme v rozehřáté troubě cca15min.
-Podáváme se šťouchaným bramborem
Dezert-vídeňský zákusek
Těsto- 4 vejce, 250 g cukru, 200 ml.oleje, 200 ml.mléka, 300 g pol.mouky, 1/2 pr.do peč.
Krém 1- 1 l.pom.džusu, 80 g solamyl
Krém 2- 300 ml.mléka, 1 van.pudink, 125 g cukru moučka
Na ozdobení- 1 bal.cukrářských piškot, 300 ml.pom.džusu, 5 lžic rumu(kdo chce může dát půl na půl,to dělám já) 1 čok.poleva
Postup- Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny.Vmícháme olej a mléko,vše promícháme.Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.Vzniklé těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem.Pečeme v rozehřáté troubě na 180C° cca 20min.
-Džus a solamyl svaříme za stálého míchání do husté kaše.Ještě teplé nalijeme na vychladlí piškot.
-Svaříme mléko s pudinkem(klasický pudink),necháme schladnout do pokojové teploty.Zvlášť našleháme máslo s cukrem.Do másla po částech vmícháváme vychladlí pudink.Krém naneseme na krém z pudinku,který musí být ztuhlí.
-Navrch klademe cukrářské piškoty namočené ve směsi džusu a rumu.přestříkáme rozehřátou čokoládou.
Přeji dobrou chuť
Vaše Borůvka
předchozí | 1 2 3 4 5 6 7 | další |