Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Slavnost-menu

11. 02. 2016 8:30:00
Milé dámy,dnes bych vám chtěla ukázat jak snadno a relativně rychle jde udělat slavnostní menu,od předkrmu až po dezert.

Předkrm-rajčata plněná lučinou a nivou

Suroviny-8 rajča, 100 g.lučiny(žervé), 60 g.nivy, smetana na rozředění, olej, pažitku, sůl

Postup-Rajčata opláchneme a osušíme.Horní část odřízneme a vydlabeme dužinu.Vnitřky rajčat mírně potřeme olejem a osolíme.Nivu rozetřeme s lučinou a trochou smetany aby nám vznikla jemná hmota.Rozdělíme do předem připravených rajčat,posypeme na jemno nasekanou pažitkou(můžeme dát i dovnitř) a přiklopíme odkrojenou horní částí.Podáváme s bagetou.

Polévka-jemná brokolicová

Na polévku potřebujeme jen brokolici a sůl(vegetu)

-Brokolici si očistíme nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody.Vody dáme jen tolik aby byla brokolice potopená.Až změkne polévku rozmixujeme.Pokud vám příjde,že polévku máte moc hustou stačí přidat vodu a nechat ji ještě chvíli povařit.Dochutíme.Podáváme s osmaženými krutony,nebo se zakysenou smetanou

Hlavní chod-plněná kuřecí prsa

Ingredience-kuřecí prsa,anglická slanina.sušená rajčata,mozzarella,sůl,per,olej

Postup-kuřecí prsa rozklepeme,osolíme a opeříme.Ne prsa poklademe plátky mozzarelly a sušená rajčata.Zamotáme,obalíme do anglické slaniny a spojíme párátkem.Ne pánvi rorehřejeme trochu oleje a opečeme roládky ze všech stran.Dopečeme v rozehřáté troubě cca15min.

-Podáváme se šťouchaným bramborem

Dezert-vídeňský zákusek

Těsto- 4 vejce, 250 g cukru, 200 ml.oleje, 200 ml.mléka, 300 g pol.mouky, 1/2 pr.do peč.

Krém 1- 1 l.pom.džusu, 80 g solamyl

Krém 2- 300 ml.mléka, 1 van.pudink, 125 g cukru moučka

Na ozdobení- 1 bal.cukrářských piškot, 300 ml.pom.džusu, 5 lžic rumu(kdo chce může dát půl na půl,to dělám já) 1 čok.poleva

Postup- Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny.Vmícháme olej a mléko,vše promícháme.Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.Vzniklé těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem.Pečeme v rozehřáté troubě na 180C° cca 20min.

-Džus a solamyl svaříme za stálého míchání do husté kaše.Ještě teplé nalijeme na vychladlí piškot.

-Svaříme mléko s pudinkem(klasický pudink),necháme schladnout do pokojové teploty.Zvlášť našleháme máslo s cukrem.Do másla po částech vmícháváme vychladlí pudink.Krém naneseme na krém z pudinku,který musí být ztuhlí.

-Navrch klademe cukrářské piškoty namočené ve směsi džusu a rumu.přestříkáme rozehřátou čokoládou.

Přeji dobrou chuť

Vaše Borůvka

Autor: Fénix Rádio | čtvrtek 11.2.2016 8:30 | karma článku: 8.73 | přečteno: 249x

Další články blogera

Fénix Rádio

Lidské chyby

“Chybovat je lidské, odpouštět božské“ Každý z nás chybuje a nezáleží na barvě naší pleti, na věku, profesi či značce našeho automobilu. Denně se dopouštíme stovky a tisíce chyb. Malých nepodstatných chybiček či fatálních selhání,

4.4.2017 v 13:15 | Karma článku: 9.87 | Přečteno: 277 |

Fénix Rádio

Náš Český poklad Aťka

Určitě taky míváte chuť se vrátit zpátky. Já bych rád zase zažil nedělní ráno, když mi kolem osmé hodiny udělala maminka kakao, připravila rohlík s máslem a oznámila: "Jdu vařit a ty si pust televizi, bude tam Studio Kamarád".

20.3.2017 v 16:45 | Karma článku: 14.17 | Přečteno: 316 |

Fénix Rádio

Aťka Janoušková slaví narozeniny

Vzpomínám si, že jako malý kluk jsem byl velkým milovníkem animovaných pohádek, a každé víkendové ráno jsem proto zasvětil sledování televize.

16.3.2017 v 9:00 | Karma článku: 20.57 | Přečteno: 559 |

Fénix Rádio

Josef Lada

Milí čtenáři, když jsem se dnes probudil a chvíli jen tak zasněně koukal do stropních obkladů, začaly se mi v hlavě množit myšlenky týkající se pohádek (nejspíš na mě začíná působit vánoční atmosféra).

17.12.2016 v 11:15 | Karma článku: 20.93 | Přečteno: 458 | Diskuse

Další články z rubriky Ona

Jitka Štanclová

Machruješ a neumíš ani pověsit prádlo!

Je až s podivem, co se člověku po létech vybaví, když vidí někoho věšet prádlo. Už za mého mládí platilo, že nejlepší aviváž je čerstvý vzduch a nejlepší žehlička je svěží vítr. A taky to, jak prádlo pověsíte.

20.8.2017 v 19:49 | Karma článku: 16.14 | Přečteno: 405 | Diskuse

Kateřina Kostrůnková

Malá radost pro staré lidi v domovech

Bydlí tam, často jen leží a v mnoha případech se nemají na co těšit. Jejich rodina se k nim nedostane tak často, jak by si přáli. Každý zájem o ně je pro ně velkým potěšením a vysvobozením z dlouhého všedního dne.

20.8.2017 v 14:08 | Karma článku: 17.98 | Přečteno: 420 | Diskuse

Edna Nová

Co žádný muž nikdy neocenil

Očekávala jsem, že muž dokáže ocenit alespoň vnější krásu ženy. Bohužel. Naivně si myslela, že když odsuzuji Padesát odstínu šedi, neobdivuji předražené nesmysly, tak najdu s muži stejnou řeč. Omyl. Berte to prosím s nadhledem.

19.8.2017 v 14:59 | Karma článku: 31.81 | Přečteno: 1813 | Diskuse

Klára Tůmová

Holky, co to pijete?

Byl pozdní večer, první máj... Počkat, byl vůbec už máj, nebo ještě duben čili apríl? Navíc tak pozdní večer zase být nemohl, bylo ještě světlo. Ať to bylo jak to bylo, právě toho večera vznikla legenda o holkách mlékem opilých.

19.8.2017 v 14:30 | Karma článku: 10.22 | Přečteno: 406 | Diskuse

Lenka Šnajdrová

Únava

Jste unavení? Potřebovali byste zkrátka víc energie? Někdy je řešení celkem snadné. Jindy tak jen vypadá. Odhodlat se k němu dá pak velkou práci. Může od vás totiž vyžadovat změnu, jakou jste vůbec nečekali.

19.8.2017 v 7:52 | Karma článku: 9.61 | Přečteno: 297 | Diskuse
Počet článků 130 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 744

Tento blog, je vstřícnou spoluprací mezi Fénix rádiem a blogem idnes.cz Vyzkoušejte naše vysílání a bavte se při čtení skvělých článků na idnes.cz

http://fenixnews.cz/

http://fenixradio.net/

http://fenixradio.cz/

Seznam rubrik

Napište mi

Vzkaz autorovi


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.


více


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.